Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Suuret Suomalaiset - Mannerheim

Valkeakoski | Päivölän opisto

Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi Päivölän opisto aloittaa luentotilaisuudet suurista suomalaisista. Itseoikeutetusti ensimmäisessä tilaisuudessa luodaan katse Marsalkka Mannerheimiin ja hänen elämäntyöhönsä. Paikalle on lupautunut joukko eturivin luennoitsijoita. Mannerheimin elämää käsitellään moninaisista näkökulmista. Tietokirjailija Tapio Kuosma luo yleiskatsauksen Mannerheimin elämänkaareen ja Hänen rooliinsa itsenäisen Suomen ensimmäisinä vuosikymmeninä. Kaikki tietävät Mannerheimin olleen todellinen maailmankansalainen ja tätä näkökulmaa valottaa professori Henrik Meinander käsittelemällä Marsalkkaa ainutlaatuisesti suomalaisesta, ruotsalaisesta sekä venäläisestä näkökulmasta. Viime aikoina on keskusteltu Mannerheimin Saksan suhteista ja niitä seminaarissa esittelee kaikkien hyvin tuntema professori Pekka Visuri, jonka kirjoittama kirja käynnisti hiljattain aiheesta vilkkaan keskustelun. Mannerheimin ruokakulttuuri snapseineen on kaikille tuttu, mutta tunnemmeko Mannerheimin suhdetta kulttuuriin laajemmin. Seminaarin lopuksi professori Eero Tarasti kertoo Mannerheimin suhteesta erityisesti musiikkiin.

Tilaisuuden ohella yleisöllä on mahdollisuus tutustua Suomen laajimpaan yksityiseen Mannerheim-kokoelmaan, joka on kirjastonhoitaja Olavi Liukkosen omistama ja sijoitettu Päivölän Opistolle. Tilaisuuden ajan on näytteillä myös aito Mannerheim-risti.

OHJELMA

11.30 Mannerheim-kokoelma avautuu ja lounas katettuna
13.00 Avaussanat
13.05 Mannerheim - Peloton ja moitteeton ritari. Elämänkaari ja merkittävimmät virstanpylväät. OTL, tietokirjailija Tapio Kuosma
14.00 Suomalainen, ruotsalainen vai venäläinen Mannerheim? Kansallisen katseen merkitys. Professori Henrik Meinander
15.00 Kahvitilaisuus
15.30 Mannerheim ja Saksa. Professori Pekka Visuri
16.30 Mannerheim ja kulttuuri. Professori Eero Tarasti
17.30 Päätössanat

Osallistumismaksu 120 € / hlö, sisältäen koko ohjelman lounas- ja kahvitilaisuuksineen.

Ilmoittautumiset 15.01.2018 mennessä: toimisto@paivola.fi
Paikkoja rajoitetusti, täytetään ilm.järjestyksessä!

https://www.paivola.fi/fi/linkit/suuret-suomalaiset/

TERVETULOA PÄIVÖLÄÄN!

Tapahtuma-ajat: 

  • su 28.1. klo 11.30–17.30

Tapahtumapaikka: 

Päivölän opisto

Sijaintikunta: 

Valkeakoski

Käyntiosoite: 

Päivöläntie 52

Postinumero: 

37770

Postitoimipaikka: 

Tarttila

Tapahtuman lisätiedot: