Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Tampereen Teatterikesä

Tampere | Tampere

Tampereen Teatterikesä on yksi Euroopan merkittävimmistä teatterifestivaaleista, joka toimii näyteikkunana sekä suomalaisen että kansainvälisen teatterin parhaimmistoon. Tämän kesän esitykset nostavat esiin sivulliset, unohdetut ja hylätyt. Monissa esityksissä myös pohditaan, mistä yhteisöt muodostuvat, ja ketkä niihin mahtuvat. Lisäksi ohjelmiston erityispiirre on poikkitaiteellisuus.

Pääohjelmistossa on mukana 19 produktiota, ja näytöksiä on kaikkiaan 42. Teatterikesässä esiintyy mm. Ruotsin kansainvälisesti tunnetuin nykytanssiryhmä, innovatiivinen Cullberg-baletti, jonka Protagonist-koreografia nähdään Tampere-talon Isossa salissa sunnuntaina 13.8. klo 17.

Tampereelle saapuu myös Belarus Free Theatre, jonka perustajat toimivat pakolaisstatuksella Iso-Britanniassa, ja sen jäsenet Valko-Venäjällä maan alla poliittisen vainon takia. Heidän esityksensä Burning Doors kritisoi ilmaisunvapauden riistoa taiteilijoiden henkilökohtaisten kokemusten kautta. Burning Doors nähdään TTT:n Suurella näyttämöllä pe 11.8. klo 19 ja la 12.8. klo 13.30.

Kotimaisia elämyksiä tarjoavat esimerkiksi Turun Kaupunginteatteri Tom of Finland -musikaalillaan, Suomen Kansallisteatteri Arktinen hysteria -esityksellään sekä Aura of Puppets & TEHDAS Teatteri nukketeatterisovituksellaan Shakespearen Romeosta ja Juliasta.

Koko viikon ohjelmiston, esitysajat ja lipputiedot löydät osoitteesta: www.teatterikesa.fi/

Tapahtuma-ajat: 

  • 7.8.–13.8.

Tapahtumapaikka: 

Tampere

Sijaintikunta: 

Tampere

Postinumero: 

33100

Postitoimipaikka: 

Tampere

Tapahtuman lisätiedot: