Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Somana ry ja Poliisimuseo esittävät: Toivon tie -museodraama

Tampere | Poliisimuseo

On vuosi 1917. Maa on ajautumassa sekasortoon. Uhkaava nälänhätä, Eurooppaa runteleva maailmansota, kasvava epätietoisuus sekä kiista järjestysvallasta jakavat kansan kahtia. Kurun kylän kasvatti Toivo Virtanen on suurten valintojen äärellä.

Toivon tie -museodraamaesitys on valmistettu Poliisimuseon erikoisnäyttelyn 'Järjestys romahtaa – kun viha muuttuu hyveeksi ja kosto ansioksi' pohjalta. Se kertoo tavallisen ihmisen näkökulmasta vuoden 1917 tapahtumista - tapahtumista, jotka lopulta johtivat sisällissotaan. Yleisö johdatetaan tapahtumien keskipisteeseen niin punaisten kuin valkoistenkin näkökulmasta.

Toivon tie -esitystä on esitetty Poliisimuseolla toukokuusta 2017 saakka Tampereen seudun yläkouluikäisille. Innostuneen vastaanoton myötä esitykset jatkuvat keväällä 2018 ja mukana ovat myös nyt nämä kaksi muulle yleisölle avointa esitystä. Astu siis Kurun kylään ja koe sadan vuoden takaiset tapahtumat omakohtaisesti.

Esityksen käsikirjoitus ja toteutus: Toni Jyvälä, Maiju Eronen ja Henna Moisio (Somana ry/ Museonautit-työryhmä)
Esityksen kesto: 50min
Lipun hinta: 10€ (vain käteinen)
Lippuvaraukset: somanayhdistys@gmail.com tai 050 3538039

* * *

Mikä on museodraama?

Museodraama on soveltavan teatterin laji, jonka avulla on mahdollista synnyttää historia uudelleen eloon ja tehdä museokäynnistä elämyksellinen kokemus. Tunnelma, ajankuva ja ymmärrys menneistä tapahtumista välittyvät henkilöhahmojen, osallistavan toiminnan sekä tarinan kautta. Somana ry:n Museonautit ovat jo vuosien ajan luoneet erilaisia draamaesityksiä ja opastuksia museoiden tarpeeseen ja tamperelaisen yleisön iloksi. Toivon tie on tamperelaisen kulttuuriyhdistys Somana ry:n 10-vuotisjuhlaesitys ja samalla kunnianosoitus satavuotiaalle Suomelle.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 13.1. klo 17–17.50
  • la 13.1. klo 18–18.50

Tapahtumapaikka: 

Poliisimuseo

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Vaajakatu 2

Postinumero: 

33721

Postitoimipaikka: 

Tampere

Puhelinnumero: 

0295 418 325

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: