Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Finlandia 2017 - postimerkkitapahtuma

Tampere | Tampere-talo

FINLANDIA 2017 – kansainvälinen postimerkkitapahtuma tuo harvinaisuudet Tampereelle

FINLANDIA 2017 on suurin, kansainvälinen filatelian tapahtuma Euroopassa 24.-28.5.2017. Päätapahtuma-paikka on Tampere-talo. Suurtapahtuma kokoaa yhteen suomalaisia ja ulkomaalaisia keräilijöitä yli 40 maasta. FINLANDIA 2017 esittelee maailmanluokan harvinaisuuksia ja tuo myös Kuningatar Elisabet II:n postimerkki-kokoelmat Tampereelle yhdessä pääyhteistyökumppani Postimuseon kanssa. Postimuseo on näyttelyn toinen tapahtumapaikka.
FINLANDIA 2017 juhlii Suomen itsenäisyyden juhlavuotta. Näyttely kuuluu Suomi 100-juhlavuoden viralliseen oh-jelmistoon. Suomen itsenäisyys on näyttelyn pääteema. Itsenäisyys näkyy useissa huippukokoelmissa ja ohjelmas-sa. Näyttelyn suojelija on Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.
Monipuolinen ohjelma
Näyttelyssä on joka päivälle (ke-su) oma teemansa: Agathon Fabergé, Suomi 100, Tampere, Muumit & perheet ja Postimuseo & Postcrossing. Filateelinen ja muu ohjelma on monipuolista sisältäen seminaareja, haastatteluja ja kokoelmaesittelyjä. Ohjelmalavalla on lyhyitä esittelyjä joka päivä. Lapsille on oma toiminnallinen näyttely Merkil-linen seikkailu. Se herättää kiinnostuksen postimerkkeihin taitoradan avulla.
Carl Gustaf Emil Mannerheimille on oma näyttely osana FINLANDIA 2017 -tapahtumaa. Mannerheimin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta. Näyttelyssä Mannerheim esiintyy sekä yksityisenä että julkisuuden hen-kilönä. Esillä on harvoin nähtyä materiaalia yksityisistä kokoelmista ja Mannerheim-museosta.
Rouva Jenni Haukiolle FINLANDIA 2017 lahjoittaa suomalaista runoutta käsittelevän filateelisen kokoelman Runo-Suomi kautta aikain. Kokoelma on esillä tapahtumassa.
Kokoelmaluokat
FINLANDIA 2017 on postimerkkinäyttely, jossa filatelistit esittävät kokoelmansa kehyksissä kilpaillen palkinnoista. Kilpailuluokkia on yksitoista. Kuvapostikortit ovat mukana ensimmäistä kertaa kansainvälisessä näyttelyssä.
Kilpailuluokkien lisäksi FINLANDIA 2017 esittelee monia ainutlaatuisia kutsuttuja kokoelmia. Tampere-talossa on esillä suomalaisen filatelian arvokkaimpia kohteita ruotsalaisen huippukerääjän Gustaf Douglasin kokoelmasta. Postimuseon näyttelyssä Suomeen saadaan näytille maailman ensimmäiset postimerkit Kuningatar Elisabet II:n kokoelmasta. Esillä on maailman arvokkaimpia yksittäisiä postimerkkejä. Suomen Pankki esittelee itsenäisyyden ajan seteleitä ja niiden luonnoksia ensimmäistä kertaa julkisesti tässä muodossa.
FINLANDIA 2017 näyttelyyn osallistuu 42 maata. Kokoelmia on 416 ja Filateelista kirjallisuutta 65. Kehyksiä on yhteensä 2248 kappaletta.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 24.5.–28.5.

  • ke klo 10–18
  • to klo 10–18
  • pe klo 10–18
  • la klo 9–17
  • su klo 10–15

Tapahtumapaikka: 

Tampere-talo

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Yliopistonkatu 55

Postinumero: 

33100

Postitoimipaikka: 

Tampere

Tapahtuman lisätiedot: