Tapahtuma ei ole enää voimassa.

PIKA-ALKEISLEIRI

Tampere | Ikurin liikuntahalli, Swing Teamin sali

Supersuosittu PIKA-ALKEISLEIRI on taas täällä!

Tänä viikonloppuna lajivalikoimista löytyvät ainakin:
Lindy Hop
Boogie Woogie
Shim Sham
Rockabilly
Fusku
Bugg
West Coast Swing

HINNAT:
Jäsen / ei-jäsen.
Yksi laji 15€/25€
Lauantai 45€/55€
Sunnuntai 30€/40€
Kaksi päivää 55€/65€

AIKATAULU:
La 27.5
klo 10.30 Fusku
klo 12.30 Bugg
Klo 14.30 Ruokatauko
Klo 15 Shim Sham
Klo 17 Lindy Hop
Klo 19 Kotiin :)

Su 28.5
Klo 11 Boogie Woogie
Klo 13 Ruokatauko
Klo 13.30 West Coast Swing
Klo 15.30 Rockabilly
Klo 17.30 Kotiin :)

Opetusta n.2H/laji

ILMOITTAUTUMINEN:
Klikkaa linkkiä ja täytä lomake :) https://swingteam.fi/swingapp/register/course/225
Voit ilmoittautua myös paikanpäällä!

Jos ilmoittaudut parin kanssa, muistattehan molemmat täyttää ilmoittautumislomakkeen. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin sekä leiripaikan hyväksymisen+maksuohjeet. Tarkistathan myös roskapostikansion, viestit tulevat info@swingteam.fi osoitteesta.

Mikäli et saa vahvistusviestejä otathan yhteyttä info@swingteam.fi

Valmentajat:
Meri & Marko
Sami & Saija
Miska & Susanna
Milja & Simo
Tuire & Markus

Lajit:
Lindy Hop
Lindy hop on 1900-luvun vaihteesta alkaen tanssittujen erilaisten tanssien yhdistelmä. Lajia tanssi ensimmäisenä Amerikan musta väestö Harlemin jazz- ja swing-klubeilla. Suurelle yleisölle laji tuli tutuksi Hellzapoppin'-elokuvan (1941) myötä. Lajina lindy hop on sama kuin nimellisesti enemmän tunnettu jitterbug, jota valkoinen kansanosa tanssi 1940-luvulla big bandien kulta-aikana.

Boogie Woogie
Toisen maailmansodan jälkeen syntynyt nuorisokulttuuri toi 1940-luvulla muhineen rock'n'roll-musiikin pintaan 1950-luvulla. Yhdysvalloissa käden ali pyörittiin villisti tyttöjen kellomekoissa ja poikien vahatuissa vesikampauksissa. Uudenlainen vapauden tunne ja boogie woogie saapuivat Elviksen ja muiden 1950-luvun rokkareiden mukana myös Suomeen.

Myöhemmin 1950-luvun boogie woogiesta kehittyivät vakiotanssi jive ja 1980-luvulla urheilullinen rock'n'roll.

Shim Sham
Soft Shoe Jazz Routines tarkoittaa ryhmässä soolona tanssittavia erilaisia maailmalta tuttuja swing- ja jazz-askelsarjoja, kuten esimerkiksi Shim Sham ja Jitterbug Stroll, tai aivan uusia askelsarjoja. Usein puhutaan myös ns. linjatansseista (Line Dances) tarkoittaen samaa asiaa. Musiikkina voi olla kaikenlainen swing-musiikki. Usein sarjat on rakennettu tanssittavaksi tiettyihin kappaleisiin. Tavoitteena on parantaa henkilökohtaista koordinaatiokykyä ja oppia uusia swing- ja jazzaskeleita. Soft Shoe Jazz Routines rikastuttaa kuin huomaamatta myös paritanssia. SSJR:n kautta saat takataskuusi entistä enemmän improvisoinnin ja musiikintulkinnan välineitä sekä varmuutta niiden tekemiseen.

Fusku
Fusku on suomalaisten oma rock'n'swing-tanssi. Se muotoutui 1950-luvulla jiven pohjalta suomalaiskansalliseksi, mutkattomaksi lavatanssiksi. Sitä tanssitaan tanssilavoilla edelleen jiven rinnalla.

Fusku on suomalaisten oma ylpeys, ryhdikäs mutta rento tanssi, jonka avulla omaksuu mutkattomasti ja huomaamatta rock'n'swing-tanssien viennin ja seuraamisen sekä tanssin liikkeen. Fuskussa on sama askellus kuin foxissa

Fuskua tanssit miltei musiikkiin kuin musiikkiin, olkoon se swing, rock'n'roll, soljuva ja letkeä suomalainen iskelmä tai kotimainen menobiisi.

Bugg
Maailmalla suosittu jitterbug rantautui ajallaan myös Ruotsiin, ja siitä tehtiin heti ruotsinmaanparasta, eli buggia.

Buggia voidaan tanssia joko edeten lattialla vastapäivään tai paikallaan tanssien, kyse on vain saman tanssin erilaisista murteista. Bugg on ruotsalaisten oma rock'n'swing-tanssi, jota tanssitaan hyvin monenlaiseen musiikkiin. Tanssi on vauhdikasta ja siinä liikutaan paljon. Bugg-tanssin askellus on yksinkertainen ja pääosassa ovat vienti ja seuraaminen. Buggia tanssitaan yleisimmin ruotsalaiseen iskelmä- ja pop-musiikkiin.

Westi Coast Swing
Aidoissa west coast swing - bileissä soitetaan nykymusiikin radiohittejä, hitaista lyyrisistä nopeaan popteknoon ja bluesia ja r'n'b - tyylistä musiikkia, jokaiselle löytyy varmasti jotain! West coast swingissä korostuu vahvasti parityö, Connectionista kuulet ensimmäisistä tunneista lähtien sillä tätä tanssia on rakentamassa kaksi ihmistä omilla vahvuuksillaan. Vahvasti improvisoidun tanssin taustalla jyllää silti tekniikka ja kuviot, jotka aikojen saatossa ovat virheiden ja innokkaan kokeilun kautta luoneet tuhansia variaatioita ja kokeneet vaikka minkälaisia tyylisuuntauksia.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 27.5. klo 10.30–19
  • su 28.5. klo 11–17.30

Tapahtumapaikka: 

Ikurin liikuntahalli, Swing Teamin sali

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Tesomankatu 33

Postinumero: 

33100

Postitoimipaikka: 

Tampere

Tapahtuman lisätiedot: