Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Sata vuotta sitten -näyttely

Tampere | Museokeskus Vapriikki

Sata vuotta sitten -näyttely esittelee postikorttien avulla historiaa ja kulttuurihistoriallisia ilmiöitä Suomessa ja Venäjällä. Näyttely on syntynyt Postimuseon, A.S. Popovin viestinnän keskusmuseon, Suomen postikorttiyhdistys Apollon ja Pietarin postikorttikorttikeräilijöiden CLIO:n yhteistyönä. Näyttely on esillä Vapriikin Galleriassa.

Näyttely koostuu teemapareista, joiden aiheet rinnastavat suomalaisten ja venäläisten postikorttikeräilijöiden kokoelmia ja esittelevät historiaa ja kulttuurihistorian ilmiöitä eri näkökulmista noin sadan vuoden ajalta. Osa näyttelyn kokoelmista tuo teeman aina nykypäivään asti. Teemaparit yhdistävät muun muassa sadan vuoden takaiset Helsingin ja Pietarin radan rautatieasemat sekä Saimaan kanavan ja Pietarin kanavat. Esillä on myös historiallisia postikorttinäkymiä 1900-luvun alun Pietariin ja Tampereeseen. Myös venäläinen banja ja suomalainen sauna, venäläinen tee- ja suomalainen kahvikulttuuri sekä venäläinen Pakkasukko ja suomalainen joulupukki vertautuvat postikorttitaiteen kautta.

Näyttely on toteutettu Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin puitteissa vuosina 2016–2017. Tavoitteena on ollut tiivistää suomalaisten ja venäläisten postikorttiharrastajien välisiä suhteita ja alan erikoismuseoiden yhteistyötä. Sata vuotta sitten -näyttely oli esillä Pietarissa syksyllä 2017.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 16.1.–18.2.

  • ti klo 10–18
  • ke klo 10–18
  • to klo 10–18
  • pe klo 10–18
  • la klo 10–18
  • su klo 10–18

Tapahtumapaikka: 

Museokeskus Vapriikki

Sijaintikunta: 

Tampere

Käyntiosoite: 

Alaverstaanraitti 5

Postinumero: 

33100

Postitoimipaikka: 

Tampere

Puhelinnumero: 

03-5656 6966

Sähköposti: 

vapriikki@tampere.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: