Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Sibeliuksen päivän Suomi 100 -illallinen

Sastamala | Tyrvään Pappila

Rauhallisempaa pikkujoulua vietetään Pappilan kamareissa Sibeliuksen ja suomalaisen musiikin päivänä 8.12. Arto Rastas valmistaa vieraille virallisen Suomi 100 -menun, ja suomalaisen taiteen kultakauden sävellyksiä esittää persoonalliseen tyyliinsä tyrvääläinen taiteilija Veli-Pekka Bäckman.

Puhdasta kultaa

Suomen taiteen kultakausi, 1800-1900-lukujen vaihde jätti jälkeensä sävelaarteiston, joka hakee vertaistaan. Ei yksin jättiläinen Sibelius, vaan hänen rinnallaan myös Merikanto, Kuula ja monet muut loivat unohtumattomia säveliä, jotka elävät vuosisadasta toiseen ja uusiutuvat ajan mukana. Tuoreita näkemyksiä näihin säveliin tarjoilee pianotaiteilija ja laulaja Veli-Pekka Bäckman. Klassinen materiaali keventyy ja tyylilliset raja-aidat kaatuvat. Tyrvään Pappilassa kuultava kokonaisuus on Bäckmanin kunnianosoitus musiikille, jota hän on aina rakastanut, suomalaiselle kansallisromantiikalle ja sille maalle, jossa Suomen kansa asuu.

Veli-Pekka Bäckman (s. 1969) on tyrvääläinen taiteilija, joka toimii tasavertaisesti eri taiteenaloilla. Varsinaiselta päätoimeltaan hän on pianonsoiton ja latinan kielen opettaja, mutta taipuu säveltämään musikaaleja, lauluja ja laulelmia sekä veistämään kuvataidetta lujasta graniitista. Uransa aikana Bäckman on lisäksi toteuttanut klovniteatteriesityksiä, nukketeatterityöpajoja, julkaissut äänilevyjä ja kirjoja (mm. erikoisromaaninsa), järjestänyt kuvataidenäyttelyitä ja suunnitellut lukuisia pienoismalleja. Kokonaiskuvan Bäckmanin monipuolisesta toiminnasta taiteen parissa tarjoaa verkkosivusto www.virtamies.fi

Suomi 100 -menu

Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi on suunniteltu nimikkomenu, jota tarjoillaan juhlavuoden 2017 aikana Suomen ulkomaanedustustoissa. Nyt tämä herrojen herkku saadaan myös Tyrvään Pappilan ruokapöytään. Kaikissa ruokalajeissa on mukana Suomen puhdas luonto ja sen antimet villiruoasta viljaan. Suunnittelussa on huomioitu maamme pitkä ruoka- ja juomakulttuuri ja suomalaiset maut. Menun ovat suunnitelleet keittiömestarit Arto Rastas ja Kim Palhus.

Tervetulomalja
***
Coctailpalat
Metsäsienisaalaattia
Savustettua muikkua ja piparjuurimoussea
Tyrnillä maustettua nautaa
***
Tervalla maustettua lohta, tillikurkkua, vihreää perunasalaattia ja punajuurta
***
Lampaan sisäfileetä maustepippurikastikkeella, kauralla ja männynkerkällä täytettyjä kaalikääryleitä
***
Britakakkua
Kahvi/Tee

Illalliskortti 75 €
- sisältäen ohjelmallisen illallisen

Illalliskortti 89 €
- sisältäen ohjelmallisen illallisen ja viinipaketin

Lisätietoa

Varauksia tapahtumaan voi tehdä verkkosivuillamme www.tyrvaanpappila.fi 6.12.2017 saakka, jonka jälkeen varaukset puhelimitse Puh. 010 4190 290 (ma-pe 9-17 ja aina kun talossa tapahtuu). Ryhmät (yli 8 henkeä) voivat tehdä varauksen myös sähköpostitse postia@tyrvaanpappila.fi. Jos haluat käyttää lahjakorttia, niin ilmoitathan tämän ilmoittautumisesi yhteydessä terveisinä Pappilan väelle ja valitset maksutavaksi laskun. Muista ottaa lahjakortti mukaan tapahtumaan.

Tapahtuma-ajat: 

  • pe 8.12. klo 19–23.59

Tapahtumapaikka: 

Tyrvään Pappila

Sijaintikunta: 

Sastamala

Käyntiosoite: 

Asemakatu 4

Postinumero: 

38210

Postitoimipaikka: 

Sastamala

Puhelinnumero: 

0104190290

Sähköposti: 

postia@tyrvaanpappila.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: