Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Museoiden yö Sastamalan seudun museossa

Sastamala | Sastamalan seudun museo

Vaivaako riisitauti, luumätä tai vatsakatarri? Tule Mantan kammari -näyttelyyn, jossa saat tutustua kuuluisaan kansanparantajaan Amanda Jokiseen (1853–1922). Kaikille avoimet näyttelyn avajaiset Sastamalan seudun museossa klo 18–20. Avajaisissa tarjolla perinnehoitomaistiaisia ja paikalla on itse Tyrvään Manta.

Tässä myös yhdeksän muuta hyvää syytä poiketa Suomalaisen kirjan museo Pukstaaviin ja Sastamalan seudun museoon lauantaina 20.5.

1. Molempiin museoihin ja kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy! Pukstaavi avoinna lauantaina klo 10–23 ja Sastamalan seudun museo klo 18–20.

2. Pukstaavin kirjailijavieraaksi saapuu kulttuuriperinnön monipuolinen ammattilainen ja kirjailija Marja-Liisa Rönkkö. Hänen kanssaan pohdimme klo 15–16 kirjoittamista sekä Sastamalan kulttuurielämää ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

3. Miten Tyrvään Mantan käyttämä muste on tuhonnut hänen reseptejään ja miten reseptit voitiin pestä vedellä? Paperikonservaattoriopiskelija Kirsi Kärki Vantaan ammattikorkeakoulu Metropoliasta kertoo Tyrvään Mantan reseptien konservoinnista Pukstaavissa klo 16–17 ja Sastamalan seudun museossa klo 18–19.

4. Pyöräretki Pukstaavilta Tyrvään Mantan uudelle luontopolulle Ranta-Kukkuriin lähtee klo 16. Lähettäjänä itse Tyrvään Manta. Polulla on Sastamalan kaupungin kulttuuritoimen järjestämä kahvitarjoilu klo 15-18 (säävaraus). Pyöräretki jatkuu polulta noin klo 17.30 Sastamalan seudun museoon Mantan kammarin avajaisiin tai takaisin Pukstaaviin.

5. Muurikki ja metsän väki -lastenkonsertti Pukstaavissa klo 18. Tarina Muurikki lehmästä kuljettaa lapset noin 150 vuotta ajassa taaksepäin. Muurikki pääsee pitkän talven jälkeen niitylle ja metsään paimenien kanssa.

6. Jazztamala Singers esiintyy Pukstaavissa klo 22. Kuoron erikoisuutena on Kaarlo Sarkian runouteen sävellettyä latinomusiikkia. Johtajana V-P. Bäckman.

7. Tykkäätkö kuvata videoita tai ottaa valokuvia? Museoiden yön kilpailussa voit ottaa valokuvia tai tehdä lyhyitä videopätkiä Pukstaavin hauskimmista tai yllättävimmistä paikoista. Voit kuvata myös teemalla “yö museossa”. Tarkemmat ohjeet Pukstaavin infosta.

8. Istahda nauttimaan nuorten tekemistä elokuvista! OmaFilmi!-festivaali vierailee Pukstaavissa ja nähtävänä on viisi eri lyhytelokuvaa. Elokuvia esitetään noin klo 16–17 ja 19–21.30.

9. Esillä on sanataidekerhojen Tarinoiden Sastamala -näyttely, joka koostuu lasten omista töistä.

Älä jää paitsi näistä kekkereistä!

Tapahtuma-ajat: 

  • la 20.5. klo 18–20

Tapahtumapaikka: 

Sastamalan seudun museo

Sijaintikunta: 

Sastamala

Käyntiosoite: 

Jaatsinkatu 2

Postinumero: 

38210

Postitoimipaikka: 

Sastamala

Tapahtuman lisätiedot:

Järjestäjä: 

Sastamalan seudun museo