Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Akaa-päivä, Akaa 10-vuotta

Akaa | Veturimuseo

Akaa-päivä lauantaina 20.5
Akaan kaupunki viettää lauantaina 20.5 10-vuotisjuhlaansa ja sen kunniaksi jokaisella kuntalaisella on mahdollisuus osallistua yhteiseen tapahtumaan Veturimuseolla klo: 10–15. Tuolloin museoon on vapaa pääsy ja erilaista ohjelmaa on tarjolla koko perheelle.

Akaan kaupungin musiikkimies, Voice of Finlandista tutuksi tullut A-J Keskinen esiintyy kitaransa kanssa pariin otteeseen juhlan aikana. Kulttuuriosuuskunta Uulu viihdyttää lapsia omalla Muurikki ja metsän väki –konserttillaan. Siinä koko perhe pääsee kokeilemaan suomalaisia perinnesoittimia julmusta pukinsarveen!

Tapahtuman aikana haastatellaan myös akaalaisia eri alojen osaajia ja juontajana toimii paikallinen Tatu Rouvali.

Ilmapalloja jaetaan lapsille ja lapsenmielisille. Tuhannelle ensimmäiselle tarjolla vatsan täytteeksi ilmaista makkaraa.
Juhlapäivä sattuu olemaan myös maailmanlaajuinen mehiläispäivä ja sillä halutaan muistuttaa mehiläisten tärkeydestä. Taatusti nämä hyödylliset pörriäiset näkyvät myös meidän juhlassamme.

Yleisön kulkemisen helpottamiseksi Toijalan taajamaan on juhlapäivänä maksuton bussikuljetus Viialasta ja Kylmäkoskelta.

Akaan kaupunki julkistaa Veturimuseolla juhlapäivänsä kohokohtana uuden logonsa ja saattaapa olla, että hunajainen ote on tulevaisuuden visuaalisen ilmeen kantavia teemoja. Tule rohkeasti kertomaan oma mielipiteesi!
Juhlapäivä jatkuu vauhdikkaana, mistä pitää huolen Toijalan keskustan valtaava Akaan moottorimiesten järjestämä Akaan Vauhtikierros! Erilaisia kilpa-ajoneuvoja esittelevä kierros ajetaan välillä Kalevantie – Valtatie – Myllytie – Kirkkopolku – Alventie. Itse ajelun lisäksi keskusta-alueella riittää myös muuta oheistoimintaa klo 15–22 välisen ajan.

Ilta huipentuu Akaan Iskun nyrkkeilynäytökseen Toijalan torilla Suomen mestari Satu Lehtosen johdolla.

Kaupungissa tapahtuu myös muuta; paikallinen Elematic- tehdas pitää avoimien ovien päivän ja Toijalan taajaman puutalo-alue Pätsiniemi järjestää asukkaidensa voimannäytteenä vuotuisen pihakirppis-tapahtuman. Suomen mustaterrierit ry ottaa myös osaa Akaa-päivään ja Veturimuseon läheisellä kentällä on erikoiskoiranäyttely.

Löydät kaikista tapahtumista lisää tietoa facebookista.
Tervetuloa kaikki pirkanmaalaiset mukaan Akaan juhlahumuun!

Tapahtuma-ajat: 

  • la 20.5. klo 10–15

Tapahtumapaikka: 

Veturimuseo

Sijaintikunta: 

Akaa

Käyntiosoite: 

Ryödintie

Postitoimipaikka: 

Toijala, Akaa

Puhelinnumero: 

03 5691 3602

Sähköposti: 

veturimuseo@akaa.fi

Tapahtuman lisätiedot: